Vanilijainen juustokakku

20.46

15.7.2012


Mansikat ovat suurta herkkuani ja ajatukseni olikin tehdä perinteinen mansikkakermakakku. Mieheni kuitenkin tykkää kovasti juustokakuista joten päädyimme sitten tämmöiseen kompromissiin. Kakun tekaisin omasta päästäni, joten ohjetta ei mistään kirjasesta saa, mutta ajattelin paljastaa salaisen reseptini tähän blogiin, jospako se sitten pysyisi täällä tallessa siihen asti, kunnes itse muitan tallentaa sen reseptivihkooni.

VANILIJAINEN JUUSTOKAKKU

1 purkki sunnutai vanilijan makuista rahkavalmistetta
1 paketti sitruunanmaksuista tuorejuustoa ( käy varmasti maustamatonkin tuorjuusto)
1 kerma (vispattuna)
pari teelusikallista vanilijasokeria ja loraus vanilja-aromia
5 liivatelehteä
1 dl mehua

Pohja:
250 g suklaapisarakeksiä
100g voita 

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voi sula. Vuoraa 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja laita keksivoimurka sitten pohjalle. Vatkaa kerma, sekoita sekaan rahkavalmiste, tuorejuusto ja mausteet. Muistahan laittaa liivatteet likoon kylmään veteen aluksi. Kuumenna mehu ja sekoita lionneet liivatteet sekaan. Kaada liivatemehu ohuena nauhana, samalla hyvin sekoittaen rahatuorejuustoseoksen sekaan. Kaada seos keksimursan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa, mieluiten seuraavaan päivään. Koristele tuoreilla mansikoilla ja sulatetulla valkosuklaalla. 

Lisää ihania kupuja! Oheisen kakkukuvun olen ostanut Pentikistä.

Lue myös nämä :)

0 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015




Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H