Pullantuoksuista ystävänpäivää
22.33
14.2.2014
Mikä sen ihanempaa kuin ilahduttaa ystäviä pullalla! Tänä ystävänpäivänä meillä ystävät saa mahansa täyteen pullaa ja pannukahvia!
Ohjeen sydänpulliin sain Leivotaan-lehdestä nro 1/2014.
Ohjetta sen verran muutin, että vadelmien tilalla käytin valmista vadelmamarmeladia ja toimi todella hyvin sillä!
Hyvää ystävänpäivää! |
Pullataikina:
50g hiivaa
5dl maitoa (itse käytin rehellistä rasvaista maitoa, eli ihan siitä punaisesta purkista)
2 maustemittaa suolaa
1dl sokeria
2tl kardemummaa
1rkl vaniljasokeria
150g voita, huoneenlämpöisenä
11-13dl vehnäjauhoja
Täyte
n. 50g voita, huoneenlämpöisenä
n. 250g vadelmia, tuoreita tai pakastettuja (itse käytin valmista marmeladia)
3/4dl sokeria (sokeria en laittanut, koska oli valmis marmeladi)
n. 100g valkosuklaata rouhittuna
Voitelu
Muna
Koristelu
2rkl tomusokeria
50g valkosuklaata
Murusta hiiva kulhoon ja lisää kädenlämpöinen maito. Liota hiiva maitoon. Lisää suola, sokeri, kardemumma, vaniljasokeri, voi ja vehnäjauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa huolellisesti muutama minuutti. Annan taikinan kohota liinan alla n. 45 minuuttia. Kauli taikina kahdeksi n. 30x30 kokoiseksi levyksi. Levitä niille voi. Soseuta vadelmat kevyesti ja levitä sose taikinalevylle. Ripottele päälle sokeri ja valkosuklaa. Rullaa taikinalevyt niiden molemmilta sivuilta kohti keskiosaa kunnes rullat kohtaavat. Leikkaa pötköt n. 2cm levyisiksi paloiksi. Nosta leivinpaperoidulle pellille ja annan kohota liinan alla n. 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat vatkatulla munalla. Paista uunin keskitasolla 7-9 minuuttia. Anna jäähtyä. Puuteroi pullasydämet tomusokerilla ja pursota päälle sulatettua valkosuklaata.
VINKKI: Painele sormilla sydämen terävä kärki, sillä muuten siitä ei tule terävää ja niin sydämen näköistä!
Sitten vain herkuttelemaan kylmän maidon kera!
Samalla pullataikina ohjeella tein myös laskiaispullat.
0 kommenttia