Raparperi-mansikkapiirakka muropohjalla

22.07

12.6.2014
Huomenna alkaa isännän kesäloma ja sen kunniaksi leivoin hänelle töihin viemisiksi piirakan. Alku viikosta ukki toi raparperiä tulleessaan ja näin sain pitkästä aikaa tehtyä hyväksi havaittua murotaikinapiirakkaa raparperimansikka-täytteellä. Uusimmassa Unelmien Talo&Koti -lehdessä 6/2014 oli Kinuskissan leivontakoulu artikkelissa ihana raparperikakun ohje paahdetulla valkosuklaa-kuorrutteella. Itse raparperikakkua en testannut, mutta omaan piirakkaani kokeilin tuota paahdettua valkosuklaa-kuorrutetta. Kuorrute maistui todella hyvälle! Valitettavasti en itse pääse maistamaan piirakkaa, jollei sitä huomena jää tuliaisiksi kun mies aloittaa kesälomat.

Uusi, ihana kesäradiomme soi taustalla!

Tuoreet mansikat kruunaa tämän herkun!

Resepti löytyy tästä:

Murotaikinapiirakanpohja:
100g rasvaa
3/4dl sokeria
1 muna
1 tl levinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
n.300g raparperia (itse olen pilkkonut raparperit pieneksi ja pakastanut ennen piirakkaan laittoa, sillä olen huomannut, että näin raparperin koostumuksesta tulee pehmeämpää)
n.300g pakaste mansikoita
2rkl perunajauho
n.1dl sokeria

Muruseos:
50g voita
1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää jauho-leivinjaheseos. Sekoita taikina haarukkavatkaimella nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina voideltuun matalaan piirakka vuokaan (halkasija 23-27 cm). Levitä täyte. Sekoita muruseos seuraavasti: Huoneenlämpöiseen voihin sokeri ja jauhot sormin nyppimällä. Levitä muroseos raperperimansikka-täytteen päälle.
Paista uunin alaosassa 200 asteen lämmössä n. 25-30min.

Piirakka maistuu jo pelkästään näin hyvälle! Piirakan voi tarjota myös kermavaahdon tai vaniljajätskin kera. Tällä kertaa kokeilin paahdettua valkosuklaa-täytettä ja tässä resepti siihen:

185g valkosuklaata
3 1/2dl kuohukermaa (itse laitoin suosiolla 4dl, ettei jää vajaata purkkia)
2 rkl vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhetta.

Leikkaa valkosuklaa paloiksi. Levitä pellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa n. 8 minuuttia. Kunnes suklaapalaset ovat muuttuneet vaaleanruskeaksi. Laita kattilaan suklaarouhe ja kerma. Lämmitä liedellä miedolla lämmöllä rauhallisesti hämmentäen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Kaada kermaseos kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Nosta lopuksi jääkaappiin jäähtymään. Kun kerma on täysin kylmää, vatkaa se vaahdoksi. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljajauhe.

Pursota piirakan päälle ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Lue myös nämä :)

0 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015




Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H