Nopea ja helppo Pätkis-kääretorttu

14.09

6.10.2014

Kahvitauko (Saattoi hiukan venähtää ja syytän siitä vain hyvää kirjaa!)

 Viikonlopun yllätysvieraita varten tehtiin tyttöjen kanssa lauantaina suussa sulavaa Pätkis-kääretorttua. Isompi neiti rikkoi jo kanamunatkin ilman, että yhtään kuorenpalasta tarvitsi seasta noukkia.


Tässä tuleepi ohje! Kääretortun pohjaa olen käyttänyt myös täytekakun pohjana ja täytteitähän ja koristeita voi muunnella oman maun mukaan:)

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1  tl leivinjauhetta

Täyte:
4dl kermaa
1 purkki valio maustettu rahka sirtuuna
2-3 rkl sokeria (maistele, koska maistuu tarpeeksi makealle)
1 persikkapiltti

Päälle:
Loput täytteestä
1 pussi pätkiksiä hienoiksi siivuiksi

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan kuivat aineet varovasti sekoittaen. Kaada taikina paistinpellille, jossa on leivinpaperi alla. Paista uunissa 200 asteessa 10 minuuttia. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille ja poista paistossa käytetty leivinpaperi. Valmista pohjan jäähtyessä täyte ja kuorrute.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokerit ja rahka. Levitä torttupohjan päälle ensin pilttipurkki, sitten kermarahkaseosta. Kääri torttu rullalle leivinpaperin avulla. Levitä täytettä kääretortun päälle ja koristele vielä lopuksi pätksis-siivuilla ja kermalla.

Pätkis ja kermarahka raidat tekevät kääretortusta näyttävän näköisen helposti!

Kääretortun pääpalaset toimivat hyvinä maistiaisina :) Ylijääneet kermat ja pätkiksen palaset saa näin helposti tuhottua!



Lue myös nämä :)

5 kommenttia

  1. Onpas kyllä... njomnjom. 8) Mitäs kirjaa muuten luit kun niin kahvitauko venähti?

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä liiankin hyvää :) Tuli meinaan syötyä pala jos toinen... Tällä kertaa luin ihan hömppäromaania: Emily Griffin Vauvanpitävä ja aivot kyllä sai hyvin narikkaan.

    VastaaPoista
  3. Hei! Löysin blogisi Annen blogin kautta ja ihastuin :). Nautin itsekin kaikenlaisesta käsillä tekemisestä, mutta aina en kahden pienen lapsen kanssa ehdi kaikkea, mitä haluaisin. Aiemmassa postauksessa olevat ryppypipot olivat aivan ihania - teetköhän niitä myyntiin...? :) Tai Voikohan syksyyn sopivaa hieman paksumpaa kangasta edes rypyttää tai teetkö vain trikoopipoja...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiva kun olet löytänyt blogiini :) Lasten kanssa ei aina ehdi kaikkea tehdä ja välillä joutuu sitten luopumaan jostain... Itse olen vähentänyt yöunia ja urheillakaan ei samalla lailla ehdi kuin ennen, joten ei kovin terveellisiä elämän muutoksia, mutta käsillä tekeminen piristää niin kovasti! En ole kokeillut rypyttää paksumpaa kangasta, mutta onnistuu varmasti jos vain vuoren tekee fleecestä! Laita sähköpostia, niin teen mieluusti pipot:) niina.hallila@gmail.com

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta, laitan sinulle sähköpostia 😊. Mukavaa viikkoa!

      Poista

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015




Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H