16.luukku: Joulukaakao

9.00

16.12.2014

Varoitus: Tämä kaakao saattaa aiheuttaa jouluista tunnelmaa!
Tämä ihana joulukaakao on mukava antaa joululahjaksi vaikka hyvälle ystävälle. Edullisia ja kauniita purkkeja löytyy kaupasta helposti ja halutessa voi itse koristella purkkia lisää.

Ompelin purkkeihin kankaiset kannen päälliset, sillä omasta mielestäni purkkien kannet eivät kovin kauniita olleet, vaikka purkki itsessään oli kauniin mallinen. Joulukaakaon seuraksi lähti vielä vaahtokarkkeja ja piparminttukepit.

Tiesittekö muuten, että tutkimusten mukaan kaakaon juominen saa muistin toimimaan paremmin ja johtaaa parmpiin tuloksiin järkeilytesteissä!
Joulukaakao:

3dl maitokaakaojauhetta
0,5dl leivontakaakaota
100g tummaa suklaata rouheena
0,5dl sokeria
3tl vaniljasokeria
2tl kanelia
1-2tl kardemummaa

Sekoita ainekset keskenään ja laita kauniiseen purkkiin. Lisää mukaan vielä kaakaon teko-ohje, sillä tämä kaakao pitää tehdä kuumaan maitoon, jotta ainekset varmasti sekoittuvat ja sulavat hyvin sekaisin.

Kuumenna n.3dl maitoa kattilassa, lisää joukkoon 3 reilua teelusikallista joulukaakaota ja sekoita kunnes kaakao on sulanut maidon sekaan. Nautitaan vaahtokarkkien ja piparminttukeppien kera!


Purkit ennen koristelua.
Purkista saa jouluisen näköisen itsetehdyllä kannella.
Kankaat näihin itsetehtyihin kansiin löytyi Kangaskulma MY-H:sta.
Tätä purkkia pystyy pitämään pystyssä, tai sitten vähän kallellaan.
Kaakaopurkin mukana lähti myös vaahtokarkkeja ja piparminttukeppejä.
Kaksi piparminttukeppiä saa kauniisti teipattua sydämen muotoon.
Enää kahdeksan yötä jouluun!

Lue myös nämä :)

4 kommenttia

  1. Näitä tehdään kyllä meillä joululahjaksi! Kiitos vinkistä:) T: Kaakaon ystävä

    VastaaPoista
  2. Kiitos vielä muistamisesta. Lämmitti niin kehoa kuin mieltäkin :) Huippua käydä kurkkimassa, mitä kaikkea oot tehny mun kankaista, nauhoista yms. Yhteistyö jatkukoon tulevanakin vuonna ;) -Maija Y-H.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, kiva kun muistaminen oli mieleen :) Ensi vuonna taas tavataan! Muutama ompeluidea taas mielessä ja pitää tulla täydentämään varastoja :) Nyt vielä hetki sulatellaan kinkkua ja syödään suklaavarastot tyhjäksi!

      Poista

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015




Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H