Sydänpullia kahdella eri täytteellä

22.59

7.2.2015

Pulla ystävälle!
Lähestyvän laskiaisen ja ystävänpäivän kunniaksi voi leipoa kavereille vaikka näitä herkullisia sydänpullia! Täytteenä pullissa on suklaata kahdella eri tavalla: sulaa suklaata pursotettuna lisukkeeksi tai suklaakermavaahtoa.

Herkullista viikonloppua!

Pullan sisällekin olen pursottanut suklaata.

Pullataikina:
n.25 pullaa
50g hiivaa
5dl täysmaitoa
1/2 tl suolaa
1dl sokeria
1rkl kardemummaa
1rkl vaniljasokeria
150g voita, huoneenlämpöisenä
11-13dl vehnäjauhoja

Voiteluun:
Muna

Murusta hiiva kulhoon ja lisää kädenlämpöinen maito. Liota hiiva maitoon. Lisää suola, sokeri, kardemumma, vaniljasokeri, voi ja vehnäjauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa huolellisesti muutama minuutti. Annan taikinan kohota liinan alla n. 45 minuuttia. Kauli taikina muutaman sentin paksuiseksi levyksi ja painele piparkakkumuotilla sydämen mallisia pullia tai pyörittele palloiksi. Nosta leivinpaperoidulle pellille ja annan kohota liinan alla n. 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pullat vatkatulla munalla. Paista uunin keskitasolla 7-9 minuuttia. Anna jäähtyä.

Täytä pullat haluamallasi tavalla ja nauti kylmän maidon kera, tietysti ystävien kanssa!

1. täyte vaihtoehto
1 purkki kermaa
Hilloa, itse käytin kuningatarhilloa
50g suklaata

Vatkaa kerma. Levitä halkaistuun pullaan hilloa ja pursota kerma päälle. Lopuksi pursota sulaa suklaata pullien väliin. Pursottimena toimii hyvin pakastepussi, jonka kulmaan leikataan pieni reikä. Voit halutessa koristella pullat päältäkin suklaalla. Tomusokeri antaa viime silauksen!

2. täyte vaihtoehto
2 purkkia kuohukermaa
100g maitosuklaata

Laita kerma kattilaan ja paloittele suklaa sekaan. Kuumenna kermaa, kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Kaada kuuma suklaakermaseos kattilaan, peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin jäähtymään. Anna jäähtyä pari tuntia, tai kunnes suklaakerma on varmasti kylmää. Vatkaa kerma normaalisti ja pursota pullien väliin. Halutessa voit laittaa myös hilloa.

Sydämen muoto pulliin on saatu piparkakkumuotilla.
Pulla suklaakermalla.

Lue myös nämä :)

0 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015




Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H