Naistenpäivän kunniaksi Crème brûlèeta

22.09

8.3.2015


Mieheni on jo monesti pyytänyt minua tekemään creme bruleeta ja näin naistenpäivän kunniaksi meillä sitten yleisön pyynnöstä tehtiin paahtovanukasta jälkiruuaksi. Kovasti herkusta tykättiin ja iltapalalla isompi neiti kyselikin, koska taas tehdään sitä vanukasta? Herkkupäivää odotellessa...

Herkullista naistenpäivää kaikille!

Ohje:
6kpl
1/2 vaniljatanko
4dl kuohukermaa
1dl täysmaitoa
4 keltuaista
1/2dl sokeria

Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet. Laita siemenet ja tanko yhdessä kerman ja maidon kanssa kattilaan, kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen. Yhdistä kulhossa keltuiset ja sokeri, vatkaa kevyesti. Kaada kuuma kermamaito ohuena nauhana munasokeriseokseen ja sekoita koko ajan hyvin. Älä vatkaa liikaa, ettei pinnalle muodostu vaahtoa. Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin. Nosta annosvuuat syvälle uunipellille ja kaada pellille kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin. Kypsennä uunin alaosassa 190 asteessa n.25 minuuttia. Siihen asti kunnes massa on alkaa olla hyytynyt. Nosta annosvuuat jäähtymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Ripottele juuri ennen tarjoilua pinnalle ruokosokeria ja paahda jälkiruokiin rapea pinta kaasupolttimella.

Joululahjaksi saatu kaasupoltin toista kertaa kokeilussa! Seuraappaa blogiani ja näe mihin muuhun tarkoitukseen käytin poltinta pääsäisaskarteluissa :)

Lue myös nämä :)

0 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015




Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H