Sitruunainen juustokakku pääsiäiseksi

21.45

3.4.2015


Pikku apulaisteni kanssa tehtiin pääsiäiseksi sitruunainen juustokakku. Isompi neiti murskasi pohjakeksit ja minä pienemmän neidin kanssa katsoin mitä kaikkea kaapeista voidaan kakkuun laittaa.

Lopputuloksena syntyi hyvin kevääseen sopiva kakku ja ennen kaikkea hyvälle maistuva!

Iloista pääsiäistä kaikille! 


Resepti kakkuun:
Pohja:
n.200g suklaa kaurakeksejä
4rkl sulaa voita

Täyte:
4dl kermaa
200g sitruunatuorejuustoa
150g Kreikkalainen jogurtti sitruuna
2 persikka pilttiä
2tl vaniljasokeria
n.1dl sokeria
1 sitruunan mehu
5 liivatelehteä

Koristeluun:
Suklaamunia ja tummaa suklaata

Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisijaltaan n.20cm) leivinpaperilla. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Murskaa keksit ja laita voisula sekaan. Laita keksiseos kakkuavuoan pohjalle. Vatkaa kerma, sekoita joukkoon tuorejuusto, jogurtti, piltit ja sokerit. Kuumenna sitruunamehu ja liota liivaatteet siihen. Lisää liivateseos nauhana kermatuorejuustoseokseen, samalla hyvin sekoittaen. Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä mieluiten seuraavaan päivään asti. Lopuksi koristele kakku haluamallasi tavalla.

"Pitsisuklaamunat" on tehty tummasta suklaasta. Sulata tumma suklaa ja pistä se pakastepussiin. Leikkaa pussin reunaan pieni reikä ja pursota leivinpaperin päälle erikokoisia pitsisiä suklaamunia. Anna jähmettyä ja siirrä kakun päälle koristeeksi.


Lue myös nämä :)

0 kommenttia

Suosituimmat kirjoitukset

Vuoden askartelija 2015




Tutustu Pikkulotta- käsityöriipukseen!

Etelä-Pohjalaisena käsityönä valmistettu Pikkulotta riipus on EcoAct valkohopeasta valmistettu uniikki käsityökoru. Nyt valmisettu 500 kappaleen erä 100 vuotisen Suomen kunniaksi. Tutustu!


pikkulotta.fi

Yhteistyössä

Paapo

etsiresepti.fi

Top 100 Kakkublogit

Kangaskulma MY-H